Elit

 
Midnight Warriors Triathlon Club vill vara ett alternativ för alla målgrupper. Alla är välkomna att delta i föreningens aktiviteter, både unga och äldre, oavsett målsättning och ambitionsnivå.
 
I de fall då det finns mer uttalade satsningar vill klubben också vara ett självklart val. Att vara en hemvist för atleter med en elitsatsning är ett mål för oss. Vi vill vara en trygg och stabil klubb där den aktive får stöd och hjälp. Det handlar i första hand om att backa upp den aktive med en solid och representativ förening, men även att kunna erbjuda stöd från våra samarbetspartners på olika sätt.
 
Att ha medlemmar som tävlar på hög nationell och internationell nivå kan bli ett resultat av vårt fokuserade arbete, även om det i dagsläget inte är ett självändamål att bli en renodlad elitförening.
 
Vi verkar för att vara en förening med en bred medlemsbas.

ALEXANDER BERGGREN

 

Alexander Berggrens atletiska bakgrund börjar med simning. Vid åtta års ålder börjar Alexander simma med sin hemmaklubb i Herrljunga och vid 15 års ålder flyttar Alexander till Simklubben Elfsborg i Borås.

 

Efter åtta år av professionell simning med bland annat två tredjeplatser på SM i öppet vatten-simning, en andraplats i skandinaviska öppet vattenmästerskapens 10km-lopp kände Alexander att han inte utnyttjade sin fulla potential och 2017 övergick han helt till triathlon.

 

År 2018, under sin första Ironman i Kalmar, slog Alexander simbanrekordet med över två och en halv minut (45:34), ledde loppet de första 113 kilometrarna, vann sin åldersgrupp och kvalificerade sig till VM i Kona.

 

År 2019, nu tävlande som proffs, slog Alexander ännu gång simrekordet i Ironman Kalmar på 43:52 – och etablerade sig därmed som en av de snabbaste triathlonsimmarna i världen.

Established in 2020.

Here to stay.